Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

42 de operatori culturali au propus evenimente culturale municipalității

Publicat: miercuri, 16 Iunie 2021 , ora 17.14
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov / Andrei Paul
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov / Andrei Paul

31 de operatori culturali au propus 42 de proiecte culturale, pentru finanțarea nerambursabilă de la bugetul local. Asta prin Ghidul de finanțare, aprobat de Consiliul Local în luna aprilie.


Sesiunea de depunere a proiectele s-a încheiat, iar acum urmază ca o comisie să alegă ce evenimente independente vor primi bani de la Primărie.

Vom avea o perioadă plină de evenimente culturale la Brașov. Începem în această perioadă evaluarea conformității administrative și ne bucură să vedem un interes crescut, mai ales că în acest an avem 11 arii tematice pentru care operatorii au putut să depună proiecte. Cel mai mare interes este în zona evenimentelor cu caracter repetitiv, a festivalurilor, unde avem depuse 10 astfel de proiecte”, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

În total, municipalitatea a alocat, pentru ghidul de finanțare pentru evenimentele culturale, 3 milioane de lei.


Proiectele depuse însumeză 4 milioane lei. Lista proiectelor selectate pentru finanțare va fi publicată în 16 iulie. După perioada de contestații, lista finală va fi publicată în data de 2 august.



Adina Chirvasă