Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Prețurile pentru asigurările auto obligatorii de Răspundere Civilă Auto au crescut la toate categoriile de vârstă, pentru toate capacitățile cilindrice

Publicat: joi, 17 Iunie 2021 , ora 14.06
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Vești nu tocmai bune pentru șoferi. Asigurările auto oblicatorii RCA sunt mai scumpe anul acesta, iar costul lor crește în continuare.


Potrivit datelor, cea mai mică sumă pentru o asigurare RCA o vor plăti anul acesta șoferii cu autovehicule sub 1200 cm cubi și cu vârste cuprinse între 41 și 50 de ani. La polul opus, cea mai costisitoare asigurare RCA va fi de 3000 de lei, plătită de șoferii sub 30 de ani cu mașini de peste 2500 cm cubi”, a explicat Loredana Holobîcă agent de asigurări.


Prețul unei asigurări RCA în România este influențat de sistemul Bonus-Malus. Acest lucru presupune că șoferii care nu au provocat daune să primească o reducere a prețului poliței, în timp ce șoferii care au provocat daune vor plăti o sumă mai mare, ne-a mai spus, Loredana Holobîcă.


Guvernul pregătește schimbări în legislația asigurărilor RCA, care vor duce la scumpiri ale polițelor. Printre acestea, amintim introducerea sistemului de decontare directă, dar și modificarea sistemului Bonus-Malus.


Radio România Brașov FM