Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Statul român va vinde o parte din dozele de vaccin anticovid achiziționate

Publicat: joi, 17 Iunie 2021 , ora 16.15
Sursa foto: romania-actualitati.ro / jnj.com
Sursa foto: romania-actualitati.ro / jnj.com

Interesul tot mai scăzut al românilor pentru vaccinarea împotriva virusului Covid-19 a forțat statul român să ia decizia de a revinde surplusul de doze de vaccin, astfel încât serul din depozite să nu expire.


Potrivit statisticilor, din cele aproape 15 milioane de doze de vaccin primite de țara noastră, au fost folosite până acum 60%.


Ministerul Sănătății a primit, ieri, undă verde de la Guvern să vândă sau să doneze altor state din dozele de vaccin împotriva virusului Covid-19, pe care le are pe stoc și din cele contractate.

În fapt, Guvernul a aprobat o ordonanță de urgență prin care Ministerul Sănătății este abilitat să încheie, în numele statului român, contracte cu alte state, având în vedere că România trebuie să primească în această lună peste 7 milioane de doze, potrivit calendarului convenit cu Comisia Europeană, dar vor fi livrate, la solicitarea autorităților române, doar circa 2,6 milioane de doze.

Restul ar putea fi redirecționate. Sumele rezultate din revânzare devin venituri la bugetul de stat.


De asemenea, ieri a fost adoptată o hotărâre de guvern care permite și acordarea de ajutoare umanitare pentru Ucraina și Serbia. Spre cele două țări, România va direcționa peste 151.000 de doze de vaccin împotriva Covid-19 din serul achiziționat de Ministerul Sănătății de la compania AstraZeneca.


Tot ca donație, 30 de doze de vaccin Johnson&Johnson vor ajunge la ambasada Republicii Argentina din București, pentru imunizarea a 30 de sportivi din echipa de rugby a Argentinei, potrivit anunțului Ministerului Sănătății.

Camelia Vlad