Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Primăria va înființa un departament de educație și învățământ

Publicat: vineri, 18 Iunie 2021 , ora 15.12
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov

Un departament de educație și învățământ, din cadrul Primăriei, va gestiona relația cu unitățile de învățământ din oraș. Va fi înființat în perioada următoare, iar anunțul a fost făcut, astăzi, în cadrul unei întâlniri online, pe care reprezentanții municipalității au avut-o cu directorii de școli și licee, dar și grădinițe pe tema proiectelor de investiții necesare.

„Avem în plan înființarea la nivelul Primăriei Brașov a unui departament de educație și învățământ. Chiar dacă în relația dumneavoastră cu Primăria discuțiile au de obicei ca subiect partea de infrastructură, primim solicitări de parteneriate și sunt alte subiecte în care considerăm că putem lucra împreună”, a spus viceprimarul municipiului Brașov, Flavia Boghiu.


În cadrul ședinței, principala temă de discuție s-a concentrat pe soluții pentru extinderea unităților de învățământ. În cazul grădinițelor, soluțiile discutate sunt atât cele de extindere pe orizontală sau prin mansardare, sau extinderea în alte spații. În cazul școlilor și liceelor, sunt unități care se arată interesate de posibilitatea extinderii prin construcții modulare, pe modelul de la Colegiul de Științe ale Naturii Emil Racoviță.

Suntem la jumătatea anului și deja ne punem problema unor rectificări bugetare. Suntem pe parcurs și în grafic cu mai multe proiecte de investiție și cred că este foarte important să avem periodic dialog. În perioada aceasta ne uităm inclusiv la oportunități de finanțare, la tot ce înseamnă eficientizare energetică, conformare cu normele ISU, fonduri disponibile pentru proiecte de genul acesta”, a spus primarul municipiului Brașov, Allen Coliban.



Cea mai avansată în privința investițiilor în infrastructură este Școala 30, unde ar putea începe în curând lucrările la un nou corp de școală. Acestea vor fi făcute de RIAL.

Astfel de investiții mai sunt în plan și pentru Șoala 27, Liceul de Arte Plastice sau Colegiul Nicole Titulescu, dar acestea sunt încă în etapa documentațiilor. La alte unități, precum Școala 9, soluția va fi mansardarea.

Adina Chirvasă