Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

O ursoaică a distrus, azi-noapte, garajul primarului din Băile Tușnad

Publicat: marți, 22 Iunie 2021 , ora 15.04
Sursa foto: Butyka Zsolt
Sursa foto: Butyka Zsolt
Urșii continuă să dea mari bătăi de cap localnicilor de la Băile Tușnad.


Azi-noapte, o ursoaică împreună cu cei trei pui a intrat chiar în curtea primarului din stațiune. A spart ușa garajului și a produs mai multe pagube.


„Din fericire nu am auzit că dormeam împreună cu cei doi copii și cu nevasta mea. Dimineață, după ora 7.00 am observat. Am chemat Poliția să vadă dacă nu a rămas prin apropiere sau dacă nu a rămas în garaj. Atunci am văzut dezastrul care s-a întâmplat”, a spus primarul din Băile Tușnad, Butyka Zsolt.


Localnicii susțin că sunt efectiv terorizați de această ursoaică. De câteva săptămâni cer disperați ca animalul să fie relocat. În ultima perioadă ursoaica a venit în gospodăriile oamenilor de zeci de ori.


„De trei săptămâni, noi suntem a 35 - a casă la care vine această ursoaică. Și azi noapte, de la mine a plecat la două hoteluri unde a spart ușile și a intrat. Este o ursoaică cu trei pui, unde simte ceva, intră peste tot”,
a adăugat primarul Butyka Zsolt.


Jandarmii din Harghita anunță că de sâmbătă și până astăzi au fost primite 18 apeluri la 112, prin care era semnalată prezența unor urși în localitățile Băile Tușnad, Miercurea Ciuc, Voșlăbeni și Izvoru Mureșului.

Radio România Brașov FM