Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Certificatul digital Covid va putea fi descărcat de pe internet de la 1 iulie. Care sunt avantajele

Publicat: marți, 29 Iunie 2021 , ora 14.06
Sursa foto: vaccinare.covid
Sursa foto: vaccinare.covid

Certificatul digital Covid, care va facilita călătoriile în țările Uniunii Europene, va putea fi descărcat de pe internet de la 1 iulie.


Guvernul urmează să adopte astăzi o ordonanță de urgență în acest sens.


Documentul va conține un cod QR și va fi la fel în toate statele Uniunii.


Platforma online a fost implementată cu sprijinul specialiștilor Serviciului Special de Telecomunicații. Aceștia au dat asigurări că totul va fi funcțional la data stabilită, 1 iulie.


Este un cod, practic, are și câteva date personale - nume, prenume, care sunt menționate pe certificat, pe hârtia respectivă - însă codul respectiv este cel care este scanat și nu mai trebuie să stai la punctul de trecere a frontierei ca cineva să se uite, scanezi acel cod și mergi mai departe. Asta este ideea din spatele acestui instrument, să eliminăm cozile, să facilităm transportul. Certificatul digital european pentru COVID-19 face un simplu lucru, validează și autentifică foarte rapid o stare de fapt, fie cea de vaccinare, fie un rezultat negativ la testare în ultimele 72 de ore, fie trecerea prin boală și vindecarea”, a explicat secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, la Radio România Actualități.



Andrei Baciu a mai spus că va exista și o perioadă de tranziție, de 6 săptămâni, în care, în paralel, vor mai fi valabile și certificatele actuale de vaccinare.

Radio România Actualități