Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Secetă în România, în cea de a doua parte a verii. Măsurătorile din ultimii ani confirmă existența schimbărilor climatice, spune directorul ANM

Publicat: miercuri, 30 Iunie 2021 , ora 9.56
Sursa foto: antenasatelor.ro
Sursa foto: antenasatelor.ro
România va avea parte de o perioadă de secetă în cea de-a doua parte a verii, după un an anterior extrem de secetos, afirmă directorul general al Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu.


Potrivit Radio România Actualități, Elena Mateescu a apreciat că măsurătorile din ultimii 20 de ani confirmă existența schimbărilor climatice în România. Deceniul 2011 - 2020 este cel mai cald din istorie, 7 ani din acest deceniu fiind în top 10 cei mai calzi ani din istorie.


2019 și 2020 sunt pe locul întâi și doi ca fiind cei mai călduroși de când se fac măsurători.


În această lună iunie meteorologii au emis 68 de avertizări de tip nowcasting de Cod roșu, fiind pentru prima dată când au fost transmise în 24 de ore mai mult de 36 de astfel de avertizări. Pentru prima dată în luna iunie a acestui an a fost instituit Cod roșu de caniculă în partea de vest a țării, două zile consecutiv, a mai spus Elena Mateescu.

Radio România Actualități