Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Rezultatele finale ale Evaluării Naționale. Contestații cu ghinion, la Brașov

Publicat: duminică, 4 Iulie 2021 , ora 12.29
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Depunerea contestațiilor nu a fost cu noroc pentru o parte din absolvenții de clasa a 8-a din Brașov. În urma reevaluării lucrărilor, procentul celor care au obținut medii de 5,00 și peste 5,00 în județul Brașov a scăzut de la 76,91% la 76,88%.

În cazul a 559 de lucrări din cele 601 contestate, nota inițială a fost schimbată. 372 de note au fost modificate în plus, iar 187 în minus.

La nivel național, circa 77% dintre absolvenții de clasa a 8 - a care au participat la examenul de Evaluare Națională au avut medii peste 5, iar 132 de elevi au reușit să obțină media 10, în țară, potrivit rezultatelor publicate de Ministerul Educației duminică, după soluționarea contestațiilor.

Numărul celor care au ajuns la medii mai mari sau egale cu 5 a crescut cu 0,10% (103 candidați), iar încă 12 elevi au obținut media generală 10.

Reamintim că, la nivel național, au fost depuse aproape 20.300 de contestații. De asemenea, săptămâna viitoare va avea loc și etapa specială a Evaluării Naționale, pentru absolvenții învățământului gimnazial care, din motive justificate, nu au putut participat la prima sesiune. Etapa specială va începe pe 5 iulie cu proba la Limba și literatura română, iar pe 6 iulie va avea loc proba la Matematică. Pe 7 iulie vor susține examen la Limba maternă elevii din partea minorităților naționale. Rezultatele vor fi afișate pe 9 iulie, aceeași zi în care pot fi depuse și contestațiile. Rezultatele finale după contestații se vor afișa pe 12 iulie.

Radio România Brașov FM