Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Cod galben de inundații pe râuri din 13 județe, până miercuri dimineața

Publicat: marți, 6 Iulie 2021 , ora 13.42
Sursa foto: arhiva romania-actualitati.ro / ISU
Sursa foto: arhiva romania-actualitati.ro / ISU
Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o avertizare cod galben de inundații pentru râuri din 13 județe, inclusiv Brașov, până miercuri dimineața.


Astfel, se vor înregistra torenți și pâraie, viituri rapide, creșteri de debite și de niveluri, cu posibile depășiri ale Cotelor de atenție, pe râurile din bazinele hidrografice: Olt - afluenții aferenți sectorului aval S.H. Sâncrăieni - amonte S.H. Hoghiz (județele: Harghita, Covasna și Brașov), Suceava - bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județul Suceava), Moldova - bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Suceava și Neamț), Bârlad - bazin amonte S.H. Negrești și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Negrești (județele: Neamț, Iași, Vaslui, Bacău, Vrancea și Galați), Siret - afluenții mici aferenți sectorului aval confluență cu râul Moldova (județele: Neamț, Iași, Bacău, Vrancea și Galați), Jijia - bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Botoșani și Iași), Bașeu (județul Botoșani), Prut - afluenții aferenți sectorului aval S.H. Drânceni (județele: Vaslui și Galați) și pe râurile din Dobrogea (județele: Constanța și Tulcea).

Atenționarea vizează, în principal, fenomene de scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale, care se pot produce cu probabilitate mai mare pe parcursul zilei de marți.

Radio România Brașov FM