Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Experții sanitari din Grecia, în alertă. Valul de infectări cu tulpina Delta amenință sezonul turistic. Au fost propuse măsuri suplimentare

Publicat: vineri, 9 Iulie 2021 , ora 14.10
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

În Grecia experții sanitari sunt în alertă pentru că valul de infectării cu tulpina Delta a coronavirusului amenință siguranța sezonului turistic.


Epidemiologii au propus o serie de intervenții menite să stopeze în primă fază deteriorarea pe mai departe a situației, cu precădere în zonele portocalii, precum insulele Creta și Ciclade și regiunea Attica.


Potrivit Radio România Actualități, se propune readucerea purtării de măști în toate spațiile externe, indiferent dacă sunt sau nu vaccinați toți cetățenii. De asemenea, s-a cerut desfășurarea unui număr mai mare de teste cu precădere în rândul populației tinere, unde s-au constatat cele mai multe cazuri.


La revenirea din insule fiecare călător trebuie să prezinte un rezultat negativ al unui test rapid.


Experții sanitari au propus, de asemenea, efectuarea de teste moleculare sau rapide și pentru călătorii care se deplasează pe cale rutieră, cu mijloacele de transport public, trenuri sau autocare.


Ministrul dezvoltării, Adonis Gheorghiadis, a declarat, vineri, că deși numărul cazurilor pozitive a crescute în ultimele zile nu există o presiune mare pe sistemul sanitar și de aceea guvernul nu se orientează spre un nou lockdown general.


Referitor la funcționarea spațiilor interioare a localurilor și spațiilor de alimentație publică ministrul a precizat ca ele pot fi accesate numai de persoanele care au făcut schema completă de vaccinare. Toți ceilalți cetățeni care nu s-au vaccinat sau au făcut doar prima doză pot frecventa numai spațiile externe ale teraselor, localurilor și barurilor.


În cazul în care o zonă va fi caracterizată roșie va însemna automat măsuri precum: interzicerea traficului de la miezul nopții, suspendarea evenimentelor culturale, concerte sau altor întruniri în spații deschise, suspendarea activității piețelor agroalimentare, târgurilor, bâlciurilor sau talciocuri și adunarea în grupuri mai mari de nouă persoane.

Radio România Actualități