Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Adrian Ordean a participat la încheierea anului școlar într-o comunitate sibiană defavorizată

Publicat: vineri, 9 Iulie 2021 , ora 15.11
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Final de an școlar inedit într-o comună sibiană.


Roșia este cunoscută în zonă ca fiind una dintre comunitățile defavorizate, dar în interiorul căreia școala joacă un rol important pentru că este locul în care copiii familiilor de acolo învață, primesc o masă caldă și sunt susținuți inclusiv în dezvoltarea abilităților artistice.


Noi încercăm să le deschidem uși elevilor noștri pentru că potecile și le bat singuri”, ne-a spus Nicolae Dorin Boriga, director al Școlii Gimnaziale Roșia.


În ajutorul elevilor de acolo vin și asociațiile din zona, iar Asociația Elijah este cea care în permanență le oferă sprijin. Antoaneta Ghișoiu, vicepreședinte al asociației, ne-a mărturist că nimic nu s-ar fi putut face fără o bună colaborare chiar cu instituția de învățământ: ”Este o muncă titanică pe care tot timpul am realizat-o împreună cu școala, chiar de la început”.


Și în acest an școala din comună și-a numărat premianții, unii cu aproape media 10. ”Chiar dacă, per total, rezultatele elevilor noștri nu sunt excelente, avem totuși elevi de 9,90, iar la capitolul artistic suntem vestiți în tot județul”, ne-a spus Daniela Țugulea, director adjunct Școala Gimnazială Roșia.


De această dată, festivitatea de premiere a avut și un invitat special, nimeni altul decât Adrian Ordean, unul dintre cei mai prolifici compozitori români, care le-a vorbit tinerilor despre muzică și a donat școlii câteva exemplare ale cărții sale autobiografice ”După ani și ani – povestiri din spatele scenei”:


A fost emoționant. Nici nu m-am așteptat la așa o atmosferă și la elevi atât de talentați, iar școala m-a impresionat. Rareori, ai ocazia să vezi astfel de unități școlare, atât de bine puse la punct”, a spus Adrian Ordean.

Însă, emoțiile au fost mari și pentru marele compozitor atunci când, în curtea școlii din comuna sibiană au răsunat piesele sale interpetate de tinere talentate.


La final, toți elevii au primit surprize dulci de la Asociația Domy Music Sibiu, cea care a și pus la cale întreaga manifestare artistică.


Radio România Regional și Radio România Brașov FM au fost parteneri media ai evenimentului.

Bianca Bucă