Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Programări la pașapoarte doar prin completarea formularului online, nu prin telefon

Publicat: miercuri, 14 Iulie 2021 , ora 16.42
Sursa foto: arhivă / Insituția Prefectului Județului Brașov
Sursa foto: arhivă / Insituția Prefectului Județului Brașov

Programările pentru depunerea cererilor de eliberare a pașapoartelor simple electronice/simple temporare nu se solicită telefonic sau pe e-mail, ci doar prin completarea formularului online de pe platforma www.epasapoarte.ro.

Potrivit reprezentanților Direcției Generale de Pașapoarte, persoanele care întâmpină dificultăți în realizarea unei programări online, au la dispoziție un tutorial care poate fi accesat pe www.pasapoarte.mai.gov.ro, la rubrica “Programare online”.

Cererile de pașapoarte simple electronice/pașapoarte simple temporare se depun în țară, la oricare serviciu public comunitar de pașapoarte în cadrul programului de lucru cu publicul, indiferent de domiciliul/reședința solicitantului.

Pașaportului simplu electronic sau a pașaportului simplu electronic cu menționarea statului de domiciliu se elibereze în termen de 5 zile lucrătoare, termen care poate varia, însă, până la 10 zile, în funcție de volumul cererilor aflate în curs de soluționare.

Statusul cererii de emitere a pașaportului simplu electronic poate fi verificat, în timp real, pe platforma www.epasapoarte.ro, pe site-ul oficial al Direcției Generale de Pașapoarte www.pasapoarte.mai.gov.ro, precum și pe site-urile Instituțiilor Prefectului, având ca și criterii de căutare numărul de cerere sau ultimele 9 caractere din CNP și data depunerii cererii.

Pașaportul românesc nu se eliberează în regim de urgență. Pașaportul simplu temporar este singurul document care se eliberează în termen de cel mult 3 zile, însă doar în anumite situații de excepție, ce trebuie dovedite, după caz, cu documente din care rezultă motivele ce determină necesitatea și urgența deplasării în străinătate.

În cazul pașaportului simplu temporar, este necesar să verificați condițiile de obținere a vizei și de intrare în statul de destinație, existând posibilitatea ca autoritățile din anumite state să nu permită intrarea pe teritoriul lor în baza acestui tip de document.

Contravaloarea pașaportului simplu electronic este de 258 de lei pentru persoanele cu vârsta peste 12 ani sau 234 de lei pentru persoanele cu vârsta sub 12 ani. Contravaloarea pașaportului simplu temporar este de 96 de lei, indiferent de vârsta titularului.

Plata contravalorii pașaportului se poate efectua la casieriile unităților CEC Bank, precum și la stațiile de plată Selfpay ale CEC Bank sau on-line, prin platforma de plăți virtuale Ghiseul.ro.

Detalii despre documentele necesare și condițiile care trebuie îndeplinite pentru obținerea pașaportului simplu electronic/temporar se regăsesc pe site-ul www.pasapoarte.mai.gov.ro, secțiunea “Eliberarea pașaportului”.



Camelia Vlad