Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Specialiștii din sănătate nu exclud posibilitatea reintroducerii unor restricții, odată cu creșterea numărului de cazuri Covid

Publicat: luni, 19 Iulie 2021 , ora 13.37
Sursa foto: pixabay.com
Sursa foto: pixabay.com

Cel de-al patrulea val al pandemiei de COVID va fi al persoanelor care nu s-au vaccinat, afirmă ministrul Sănătății Ioana Mihăilă.


Potrivit acesteia, mai puțin de un procent dintre cei vaccinați au contractat SARS-COV-2, iar aceste persoane nu au risc de a dezvolta o formă severă, informează Radio România Actualități.


Pe de altă parte, specialiștii nu exclud posibilitatea reintroducerii unor restricții odată cu creșterea numărului de cazuri.

“Pe moment nu cred că este necesar, pentru că numărul de cazuri este foarte mic. Dar în momentul când aceste cazuri vor crește și vor apare din nou probleme de internare, foarte probabil că vor apare aceste noi restricții în funcție de nivelul de infecție în zona respectivă, în funcție de activitățile care se desfășoară. Noi avem obligația ca prin politicile de sănătate publică, specialiștii în sănătate publică să protejeze populația împotriva îmbolnăvirii în masă și a deceselor care și acelea pot fi foarte, foarte multe”, a precizat medicul infecționist Virgil Musta.

Radio România Actualități