Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Studiu – anticorpii dobândiți în urma infectării Covid durează ''cel puțin'' nouă luni. Numărul cazurilor de infectare cu tulpina Delta, în creștere, potrivit autorităților

Publicat: marți, 20 Iulie 2021 , ora 14.43
Sursa foto: pixabay.com
Sursa foto: pixabay.com
Anticorpii dobândiți în urma infectării cu noul coronavirus durează ''cel puțin'' nouă luni, arată un studiu realizat de Universitățile din Padova și Imperial College din Londra.


Potrivit cercetării, preluate de DPA, nivelurile de anticorpi ''se mențin ridicate'', indiferent dacă persoana contaminată a dezvoltat sau nu simptome de COVID-19.


Autorii studiului au testat pacienți din nordul Italiei, una dintre regiunile cele mai afectate la începutul pandemiei de coronavirus, informează Radio România Actualități.


Majoritatea estimărilor, inclusiv cele ale producătorilor farmaceutici, sugerează faptul că vaccinurile contra coronavirusului oferă cel puțin șase până la opt luni de imunitate împotriva variantelor inițiale.


Un studiu realizat de Universitatea din Washington și publicat luna trecută în jurnalul Nature sugerează, însă, că imunitatea ar putea fi ''pentru totdeauna'', în funcție de tipul de vaccin utilizat.


Pe de altă parte, autoritățile au anunțat că numărul cazurilor de infectare cu tulpina Delta a coronavirusului este în creștere. Ieri, au fost confirmate 9 astfel de îmbolnăviri. 8 dintre cazuri sunt în județul Iași, unde până acum au fost raportate 13, la persoane care nu au călătorit în Uniunea Europeană și nici nu au intrat în contact cu oameni veniți din state ale blocului comunitar.


Și în județul Hunedoara a fost confirmat, ieri, primul caz de infectare cu tulpina delta din această zonă. Direcția de Sănătate Publică a anunțat că este vorba despre o persoană de 36 de ani, nevaccinată și care a sosit din Marea Britanie. Bolnavul este internat la Spitalul Municipal Hunedoara și urmează să fie externat săptămâna aceasta.


Numărul celor confirmați cu tulpina Delta, în România, se apropie de 100.

Radio România Actualități