Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Ordonanța de urgență privind protecția împotriva urșilor se va aplica atunci când aceștia intră în localități

Publicat: joi, 22 Iulie 2021 , ora 13.22
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Ordonanța de urgență care reglementează măsurile de protecție împotriva urșilor era necesară și se aplică doar atunci când animalele intră în localități - a subliniat astăzi ministrul mediului, Tanczos Barna.


El a precizat, într-o conferință, că problema urșilor care pătrund în zonele locuite este extrem de gravă în anumite județe ale țării, iar oamenii trebuie să fie în siguranță, informează Radio România Actualități.


În plus, a mai declarat ministrul Tanczos Barna, documentul permite intervenția graduală pentru eliminarea pericolului generat de prezența urșilor:


“Textul ordonanței spune foarte clar că trebuie să înceapă intervenția prin îndepărtare, prin alungare, după aceea trebuie parcursă faza tranchilizării și relocării și doar în situațiile în care riscul este mare, iminent și pericolul este iminent la adresa cetăațenilor, doar atunci se poate interveni prin eutanasiere sau prin extragere prin împușcare”, a explicat Tanczos Barna.

Ministrul mediului a anunțat că se pregătește o hotărâre de guvern prin care să se interzică hrănirea urșilor în intravilan sau în apropierea localităților și care va prevede sancțiuni mai mari pentru cei care nu respectă aceste interdicții.

Radio România Actualități