Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

1 zi liberă / doza de vaccin anticovid, pentru angajați, părinți, elevi sau studenți. Legea a fost promulgată vineri

Publicat: vineri, 23 Iulie 2021 , ora 17.28
Sursa foto: arhivă / Facebook / Instituția Prefectului Județului Brașov
Sursa foto: arhivă / Facebook / Instituția Prefectului Județului Brașov
Persoanele care se vaccinează anti Covid pot beneficia, pe baza adeverinței de vaccinare, de câte o zi liberă plătită, la cerere, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, informează AGERPRES.


Legea a fost promulgată astăzi, de președintele Klaus Iohannis, și prevede, printre altele, că ziua liberă nu se include în durata concediului de odihnă, în cazul angajaților din sistemul public și privat.


Și elevii și studenții care se vaccinează pot beneficia de o scutire, dacă se vaccinează, iar cadrele militare pot primi câte o zi de permisie.

Beneficiază de aceste drepturi și unul dintre părinți sau reprezentantul legal al copilului cu vârsta de până la 18 ani, precum și al persoanei cu dizabilități cu vârsta de până la 26 de ani, în ziua vaccinării copilului, respectiv a persoanei cu dizabilități”, mai prevede proiectul de lege.

Aceste dispoziții nu se aplică în situația în care persoanele sunt vaccinate la locul de muncă prin grija angajatorului.


Radio România Brașov FM