Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

În cazul unui eventual val 4, procesul de învățământ se va derula normal, cu respectarea regulilor sanitare, spune ministrul Educației

Publicat: luni, 26 Iulie 2021 , ora 10.43
Sursa foto: gov.ro
Sursa foto: gov.ro
Un eventual val 4 al pandemiei nu va fi atât de agresiv încât să împiedice derularea normală a procesului de învățământ, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.


Potrivit Radio România Actualități, ministrul a subliniat că elevii ar urma să respecte în școli regulile sanitare, așa cum s-a întâmplat până acum.



Cu toții ne dorim să nu avem un val 4 care să afecteze modul de derulare al școlii. Am avut pierderi foarte mari, pierderi care se recuperează foarte greu și în timp. De la început de mandat am pledat pentru școala cu prezență fizică, bineînțeles în funcție de evoluția epidemiologică. Pentru că pandemia, din păcate, nu s-a încheiat este nevoie de respectarea regulilor de protecție sanitară de la respectarea regulilor de igienă la aerisirea spațiilor de învățământ și, din păcate, încă este nevoie de purtarea măștii de protecție”, a spus Sorin Cîmpeanu.


Ministrul Educației a mai precizat că aproximativ 60% dintre profesori s-au vaccinat, în mediul universitar procentajul fiind chiar mai mare.

Radio România Actualități