Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Toți elevii și studenții au dreptul la prescripție pentru medicamente, în caz de urgență, la cabinetele școlare sau studențești

Publicat: luni, 26 Iulie 2021 , ora 11.04
Sursa foto: arhivă / Radio România Actualități
Sursa foto: arhivă / Radio România Actualități
Elevii și studenții cu afecțiuni acute au dreptul la prescripție pentru medicamente în caz de urgență medicală de la cabinetele medicale școlare sau studențești indiferent unde au domiciliul.


Elevii și studenții, indiferent de localitatea de domiciliu a acestora, pot beneficia de următoarele servicii acordate de medicii din cabinetele medicale școlare sau studențești: prescripție medicală pentru medicamente în caz de urgență medicală, doar pentru afecțiuni acute, pentru maximum 7 zile, și bilet de trimitere pentru medicul specialist”, a spus directorul Casei Județene de Asigurări de sănătate, Ancuța Daisa.


Până în prezent, doar elevii și studenții cu domiciliul în altă localitate față de cea în care se află unitatea de învățământ puteau beneficia de bilet de trimitere pentru medicul specialist sau prescripție medicală pentru afecțiuni acute, eliberate de medicul din cabinetul medical școlar sau studențesc.


Noile servicii sunt acordate în condițiile intrării în vigoare, de la 1 iulie, a noului contract-cadru care reglementează condițiile acordării asistenței medicale, a medicamentelor și a dispozitivelor medicale în perioada 2021-2022.


Camelia Vlad