Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

CNSU a aprobat noi măsuri de relaxare pentru români de la 1 august. Ce se schimbă

Publicat: marți, 27 Iulie 2021 , ora 11.20
Sursa foto: Pixabay.com
Sursa foto: Pixabay.com
Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat, luni, noi măsuri de relaxare pentru români, ce ar putea fi aplicate de la 1 august.


Pentru localitățile cu incidență cuprinsă între 2 și 3 la mia de locuitori:


- se propune să se poată organiza activități artistice și de divertisment, în spații deschise, cu participarea a cel mult 2.500 de persoane, vaccinate / imunizate / cu test PCR negativ, cu obligativitatea purtării măștii de protecție.


- evenimentele private (nunți, botezuri, etc.) se vor putea organiza cu participarea a maxim 150 de persoane, în spații deschise, și a maxim 100, în cele închise, cu respectarea măsurilor de protecție. Numărul de invitați poate crește, la interior, la 300, dacă se asigură o distanță minimă de 2 mp / invitat, și dacă toate persoanele sunt vaccinate / imunizate / testate negativ.


- competițiile sportive se vor putea desfășura cu participarea spectatorilor (vaccinați / imunizați / testați negativ) până la 50% din capacitatea maximă a spațiului


- la activitățile recreative în aer liber pot participa cel mult 30 de persoane care nu locuiesc împreună.


- va fi permisă organizarea de mitinguri și demonstrații va fi permisă cu un număr de participanți de maximum 100 de persoane.


- organizarea de cursuri de instruire și workshop-uri pentru adulți va fi permisă cu participarea unui număr de maximum 150 de persoane în interior și 200 în exterior


- se propune desfășurarea activității din baruri, cluburi, discoteci și săli de jocuri, până la 70% din capacitatea maximă a spațiilor închise în intervalul orar 5,00 – 02,00 și doar pentru persoanele care sunt vaccinate.


Pentru localitățile cu incidență mai mică de 2 la mia de locuitori:


- vor putea fi organizate în spații deschise activități de divertisment cu participarea a cel mult 75.000 de persoane vaccinate / imunizate / cu test PCR negativ, cu obligativitatea purtării măștii de protecție.


- la evenimentele private (nunți, botezuri, etc.) pot participa un număr maxim de 200 de persoane în spații deschise și 150, în spații închise, tot cu respectarea măsurilor de protecție sanitară. Numărul de invitați poate crește, la interior, la 400, dacă se asigură o distanță minimă de 2 mp / invitat, și dacă toate persoanele sunt vaccinate / imunizate / testate negativ.

- competițiile sportive se vor putea desfășura cu participarea spectatorilor (vaccinați / imunizați / testați negativ) de până la 75% din capacitatea maximă a spațiului.


- la activitățile recreative în aer liber pot participa cel mult 50 de persoane care nu locuiesc împreună


- va fi permisă organizarea de mitinguri și demonstrații va fi permisă cu un număr de participanți de maximum 500 de persoane.


- organizarea de cursuri de instruire și workshop-uri pentru adulți va fi permisă cu un număr de maximum 250 de persoane în interior și 300 în exterior.


- se propune desfășurarea activității din baruri, cluburi, discoteci și săli de jocuri până la capacitatea maximă doar pentru persoanele care sunt vaccinate.


Precizări suplimentare:


În hotărârea CNSU se arată că la stabilirea numărului maxim de persoane participante la evenimentele private (nunți, botezuri etc.) nu sunt incluși copiii cu vârsta mai mică de 16 ani.


Dacă toți participanții la un eveniment sportiv sunt vaccinați, organizatorul poate decide să permite accesul spectatorilor până la capacitatea maximă a spațiului.

Mai multe informații, aici: Purtarea măștii rămâne obligatorie

Sursa: AGERPRES

Radio România Brașov FM