Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Testarea copiilor sub 6 ani la sosirea în țară din zonele de risc, eliminată de CNSU

Publicat: marți, 27 Iulie 2021 , ora 12.42
Sursa foto: pixabay.com
Sursa foto: pixabay.com
Copiii sub 6 ani nu vor mai fi testați pentru Covid la sosirea în țară.


Potrivit AGERPRES, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis ca testarea copiilor cu vârsta mai mică sau egală cu 6 ani să nu mai fie necesară la sosirea din zone cu risc ridicat epidemiologic, față de vârsta maximă de 3 ani, cât era stabilit anterior.

Testarea copiilor mai mari rămâne, însă, obligatorie, se mai arată în hotărârea CNSU, aprobată luni seară. Astfel, pentru copiii între 6 și 16 ani, este necesară prezentarea unui rezultat negativ al unui test RT-PCR, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării într-un mijloc de transport în comun sau a intrării pe teritoriul național cu mijloace proprii.

CNSU a mai stabilit că membrii delegațiilor sportive care sosesc în România, pentru competiții, din țări aflate în zona roșie, nu vor fi nevoiți să stea în carantină dacă prezintă un rezultatul negativ al testului PCR, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în țară și participă doar la activități în cadrul concursurilor.

Radio România Brașov FM