Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Adolescenții se pot vaccina și cu Moderna, din august. În SUA, Pfizer și Moderna extind studiile pentru vaccinarea copiilor de 7 – 11 ani

Publicat: marți, 27 Iulie 2021 , ora 22.08
Sursa foto: arhivă / Radio România Actualități
Sursa foto: arhivă / Radio România Actualități
Tinerii cu vârsta între 12 și 17 ani se vor putea vaccina și cu serul anti Covid produs de Moderna, începând cu data de 2 august, a anunțat marți Valeriu Gheorghiță, șeful Comitetului Național pentru Vaccinare.


"În aceste zile se utilizează platforma națională de programare care să permită, începând cu 1 august, programarea celor care doresc să se vaccineze cu vaccinul de la compania Moderna. Procedurile și modalitățile de vaccinare sunt similare cu populația de peste 18 ani", a explicat Valeriu Gheorghiță.


La fel ca în cazul adulților, schema de vaccinare este nemodificată, fiind necesare două doze de vaccin administrate la un interval de 28 de zile.


"Minorii este obligatoriu să primească consimțământul informat de la rudele de gradul I, de la aparținători, de la părinți sau tutorele legal, respectiv este importantă însoțirea minorilor la centrele legale de către tutorele legal. Vaccinarea se va face în aceleași centre de vaccinare în care avem vaccin de la compania Moderna, inclusiv în cabinetele de medicină de familie unde este distribuit acest tip de vaccin", a mai spus Valeriu Gheorghiță.


Anunțul vine după ce Agenția Europeană pentru Medicamente a recomandat, vineri, aprobarea utilizării acestui vaccin la grupa de vârstă 12 - 17 ani.


Pe de altă parte, Administrația pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite (FDA) a solicitat companiilor Pfizer/BioNTech și Moderna să extindă studiile pentru vaccinarea anti Covid a copiilor cu vârsta între 5 și 11 ani, potrivit "The New York Times". Aceeași sursă precizează că FDA a cerut celor două companii să includă 3.000 de copii în studiile pentru această categorie de vârstă.

Sursa articol: RADOR





Radio România Brașov FM