Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Doliu în familia regală! A murit fiica principesei Ileana a României

Publicat: miercuri, 18 August 2021 , ora 15.46
foto: fb Familia Regală a României
foto: fb Familia Regală a României

Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei, fiica principesei Ileana a Românei și a Arhiducelui Anton al Austriei, a încetat din viață.

Anunțul a fost făcut printr-o postare pe pagina de Facebook a Familiei Regale a României. Aici a fost prezentată și o scurtă biografie a arhiducesei Maria Magdalena a Austriei.  

Fiică a Principesei Ileana a României și a Arhiducelui Anton al Austriei, Maria Magdalena s-a născut în 2 octombrie 1939, la Castelul Sonnberg din Austria. Alături de frații ei - Ștefan, Dominic, Maria Ileana, Alexandra și Elisabeta, Maria Magdalena a copilărit în țară, la Bran și la București.

A trăit o parte din anii adolescenței în Statele Unite ale Americii și apoi s-a stabilit pentru totdeauna în Austria, la Salzburg, unde a și închis ochii. A fost căsătorită cu Baronul Hanns von Holzhausen și împreună au avut trei copii, Baronul Johannes, Baronul Georg și Baroana Alexandra von Holzhausen.

Arhiducesa Maria Magdalena a fost foarte legată de România și a petrecut multe clipe alături de Familia Regală, la București și Sinaia, la Săvârșin și Balcic. În ultimii 13 ani, arhiducesa a călătorit împreună cu soțul ei, alături de Custodele Coroanei și de Principele Radu, în Trenul Regal și a vizitat multe orașe din țară, precum Cluj, Sibiu, Oradea, Arad, Alba Iulia, Brașov și Făgăraș.

În anul 2008, Arhiducesa Maria Magdalena și soțul său au venit în țară împreună cu mai multe personalități austriece și au fost oaspeții Custodelui Coroanei și ai Principelui Radu la Palatul Elisabeta. Din acel moment, cele două familii au fost nedespărțite.

De asemenea, Arhiducesa Maria Magdalena a luat parte la aducerea Inimii Reginei Maria la Castelul Pelișor, în anul 2015, iar în 10 Mai 2016 a participat la Castelul Peleș, la festivitățile ocazionate de aniversarea a 150 de ani ai Dinastiei Naționale. Regele Mihai a decorat-o în acea zi cu Crucea Casei Regale a României.

Dumnezeul să o odihnească în pace!

Radio România Brașov FM