Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

În ce condiții revin elevii în bănci în noul an școlar. Când se trece în online

Publicat: miercuri, 1 Septembrie 2021 , ora 11.42
Sursa foto: arhivă / radioconstanta.ro
Sursa foto: arhivă / radioconstanta.ro

În noul an școlar, ce debutează în 13 septembrie, regulile anti-Covid sunt ușor diferite, iar carantinarea tuturor unităților dintr-o localitate se va face la o incidență de 6 la mie.


Cu alte cuvinte, după acest prag, unitățile școlare din această localitate se închid, iar cursurile trec în online, până la scăderea ratei. Singurele care rămân deschise și după acest prag vor fi creșele și grădinițele.


Potrivit Ordinului comun de Ministru privind deschiderea și funcționarea școlilor, la apariția unui caz de Covid în clasă, sunt stabilite scenarii diferite.


În cazul copiilor din învățământul preșcolar și al celor de până la clasa a VI-a, cursurile trec în online pentru 14 zile, dar se poate veni la școală din ziua 8, în urma testării antigen, cu test COVID negativ. Testarea se organizează în școală. În cazul în care părinții refuză testarea copiilor în ziua 8, acei copii continuă cursurile online până în ziua 14.


Pentru copiii din clasele a VII-a, a VIII-a și învățământul liceal, există două situații - copiii care au fost vaccinați și cei care au trecut prin boală în ultimele 180 de zile pot continua să învețe față în față, dacă apare un caz. Ceilalți rămân în online - scenariu valabil sub rata de infectare de 6 la mie.


Măsurile de prevenție anti-Covid vor fi menținute, respective masca de protecție în interior, aerisire, distanțare fizică. Recomandate sunt măștile de tip medical, dar cei mici pot purta și măști textile. În curtea școlii, masca nu este obligatorie. Excepție face data de 13 septembrie, când va fi deschiderea anului școlar.


Reprezentanții Ministerului Sănătății se așteaptă ca numărul de infectări să crească mai repede decât în alte valuri pandemice, dată fiind contagiozitatea tulpinii Delta.

Adina Chirvasă