Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Certificatul verde este obligatoriu în localitățile unde rata de incidență este între 3 și 6 la mie, de azi

Publicat: luni, 20 Septembrie 2021 , ora 12.15
Sursa foto: arhivă / vaccinare.covid.ro
Sursa foto: arhivă / vaccinare.covid.ro
Certificatul verde Covid va fi obligatoriu, de azi, pentru accesul la anumite activități, în orice localitate în care rata de infectare este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori.


Documentul atestă vaccinarea, testarea recentă sau trecerea prin boală și este obligatoriu la spectacole, cinema, competiții sportive, nunți sau botezuri. Excepție fac doar copiii mai mici de șase ani.


În plus, în cinematografe sau teatre va fi permis accesul publicului până la 50% din capacitate și cu purtarea măștii de protecție. În baruri, cluburi și discoteci limita va fi de 30%, iar la mitinguri pot fi prezente cel mult 100 de persoane.


Secretarul de Stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat a precizat că organizatorii de evenimente și comercianții vor fi obligați să verifice electronic certificatele verzi, însă aceștia nu au nevoie de dispozitive speciale, trebuie doar să descarce o aplicație gratuită pe orice telefon mobil cu sistem Android.


Radio România Actualități