Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Program dedicat protejării psihice și emoționale a copiilor. Guvernul lucrează și la ordonanța privind compensarea facturilor la energie

Publicat: luni, 20 Septembrie 2021 , ora 12.58
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă
Guvernul și-a propus să adopte, săptămâna aceasta, o ordonanță de urgență care pune în practică programul "Din grijă pentru copii", informează Radio România Actualități.


Programul are ca obiectiv pe termen scurt protejarea psihică și emoțională a copiilor în pandemie și în perioada post-pandemie și pe termen lung elaborarea unui mecanism care să îi protejeze pe copii în fața violenței fizice, sexuale și emoționale în familie, în societate, dar și în mediul online.


Premierul Florin Cîțu a subliniat că România este printre primele țări care elaborează o strategie de protejare a copiilor în fața abuzurilor din mediul online, mai ales că în perioada pandemiei aceștia sunt mult mai prezenți în acest mediu.


“Vom avea cele mai noi soluții de combatere a criminalității online împotriva copiilor. «Din grijă pentru copii» România va avea un sistem informatic performant cu programe pentru analizare, sortare, profilare și decriptare a materialelor online cu caracter abuziv. Cred că această dimensiune a proiectului este foarte importantă, în condițiile în care tot mai mulți copii sunt familiarizați cu mediul online. Copiii trebuie protejați mereu, oriunde”
, a spus Florin Cîțu.


Tot săptămâna aceasta, guvernul va continua să lucreze asupra ordonanței de urgență privind compensarea facturilor la energie electrică și la gazele naturale.


Pentru gospodăriile care consumă pe an între 100 și 1.200 de metri cubi de gaze naturale, statul va suporta 25% din factură, iar facturile gospodăriilor care consumă între 30 și 200 kw pe lună vor scădea cu 16 lei la fiecare 100 kW folosiți.


Ministerul Energiei va elabora și o altă ordonanță de urgență de compensare a facturilor pentru întreprinderile mici și mijlocii, care vor fi și ele afectate de scumpirile energiei electrice și a gazelor naturale. Guvernul și-a mai propus ca cele două acte normative să intre în vigoare de la 1 noiembrie.


Radio România Actualități