Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Imunizarea cu a 3-a doza de vaccin anticovid începe din 28 septembrie. Cine se poate vaccina

Publicat: joi, 23 Septembrie 2021 , ora 9.55
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă
Autoritățile au decis, miercuri, că în țara noastră va începe administrarea celei de a 3-a doze de vaccin anticovid din 28 septembrie.


Având în vedere evoluția epidemiologică severă din România și necesitatea asigurării protecției maximale a cetățenilor împotriva maladiei COVID-19, membrii CNCAV au hotărât în unanimitate, pe baza datelor științifice disponibile, necesitatea administrării dozei de rapel, începând cu data de 28 septembrie, pentru toate persoanele care au mai mult de 6 luni de la administrarea dozei a doua, cu oricare dintre vaccinurile pe baza de ARN mesager", se arată într-un comunicat al guvernului.


Vaccinul este recomandat persoanelor cu risc mare de dezvoltare a unor forme severe (persoane vulnerabile) și celor cu risc mare de expunere, cum ar fi personalul medical sau din învățământ. Totodată, se mai arată în comunicat, se vor putea vaccina și alte categorii populaționale, care au cel puțin 6 luni de la administrarea dozei 2 de vaccin.


Doza de rapel se va efectua numai cu vaccinurile pe bază de ARN mesager (Pfizer sau Moderna), indiferent de schema inițială. De exemplu, cei vaccinați inițial cu AstraZeneca vor face cea de a 3-a doză cu unul dintre vaccinurile ARN.


Programarea la vaccinare se va face prin intermediul platformei de vaccinare sau prin prezentarea directă în centrele de vaccinare.


Radio România Brașov FM