Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Ordonanța de urgență privind compensarea creșterii prețurilor la energie, din nou în atenția guvernului

Publicat: miercuri, 29 Septembrie 2021 , ora 11.26
Sursa foto: arhivă / Radio România Actualități
Sursa foto: arhivă / Radio România Actualități

Ordonanța de urgență privind compensarea creșterii prețurilor la energie urmează să fie astăzi din nou în atenția guvernului.


Actul normativ ar urma să ajute aproape 13 milioane de români cu venituri medii și cu un consum mai mic de 200 de KW, printr-un mecanism de compensare simplu ce nu va implica prea mult consumatorii.


Ordonanța vine pe fondul unei creșteri de aproape trei ori, în ultimele două luni, a prețului la gazele naturale și nu numai la noi, ci peste tot în Europa. În România însă, peste acestea, se suprapune și riscul ca responsabilii să nu poată asigura necesarul de gaze pentru consum, în zilele cele mai friguroase, după cum a declarat la Radio România Actualități președintele Asociației Energia Inteligentă, Dumitru Chisăliță:


Nu avem acoperite contracte pentru vârfurile de consum din iarna 2021-2022, ceea ce probabil ne va prinde să trebuiască să achiziționăm gaze naturale la prețuri poate chiar duble față de ceea ce avem în momentul de față, dar problema și mai mare este legată de faptul că datorită restrângerii acestor puncte de import a gazelor naturale în România de la șase la unul singur, există posibilitatea reală ca în iarnă, la vârf de consum în zilele foarte friguroase, să nu avem efectiv gaze suficiente pentru întregul consum”, a explicat Dumitru Chisăliță.

Tot în ședința de astăzi, de la ora 13:00, executivul urmează să suplimenteze bugetul Ministerului Sănătății cu aproape 500 de milioane de lei, pentru ca spitalele să facă față mai bine valului 4 al pandemiei.

Radio România Actualități