Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Noi restricții în România, de luni. Vacanță prelungită pentru elevi. „Este regretabil”, spune președintele Klaus Iohannis

Publicat: miercuri, 20 Octombrie 2021 , ora 20.01
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă
Toți elevii din România, de la clasa pregătitoare și până la liceu, intră, de luni, într-o vacanță de două săptămâni.


Tot de luni masca redevine obligatorie chiar și pe stradă, iar circulația pe timp de noapte va fi restricționată. Și pe timp de zi, accesul la foarte multe activități va fi condiționat de prezentarea certificatului verde, iar acesta ar putea fi solicitat chiar și la locul de muncă.


Toate aceste noi măsuri restrictive au fost discutate, astăzi, de autoritățile de la București și au fost prezentate, în această seară, de către președintele Klaus Iohannis:


“Începând de luni masca redevine obligatorie peste tot, și în interior, și în exterior, și la școală, și în târguri, și la cinematograf, și dacă vă plimbați pe stradă este obligatoriu să aveți mască. Este regretabil, dar trebuie să instituim restricții, care restricții vor intra în vigoare de luni.
D
e exemplu va fi restricționată circulația noaptea, excepție făcând cei vaccinați și cei care, sigur, cu legitimație de serviciu au o treabă legitimă de rezolvat. În timpul zilei, la majoritatea activităților accesul va fi permis numai cu certificatul verde, iar cei nevaccinați, din păcate, vor avea o sumedenie de restricții”, a declarat președintele Klaus Iohannis.


Șeful statului a adăugat că Guvernul trebuie să decidă și să anunțe, până cel târziu vineri, toate măsurile restrictive ce vor fi aplicate de luni, în România, pe fondul creșterii alarmante a numărului de noi infectări cu SARS COV 2.

Monica Neacșu