Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Este posibil ca școlile să reînceapă cursurile în format fizic la 8 noiembrie

Publicat: luni, 1 Noiembrie 2021 , ora 14.24
Sursa foto: arhivă / radioconstanta.ro
Sursa foto: arhivă / radioconstanta.ro

Școlile se vor relua, cel mai probabil, la 8 noiembrie - a declarat, astăzi, ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu.


Potrivit Radio România Actualități, ministrul a spus că va avea la sfârșitul acestei săptămâni discuții cu responsabilii sanitari, însă se va pleca de la premisa că școlile trebuie să reînceapă în format fizic.


Sorin Cîmpeanu a menționat totodată că s-a decis reducerea numărului de teze, atât la ciclul gimnazial, cât și la licee.

La clasa a VIII-a vom avea, în loc de 3 teze, doar 2 teze. Pentru liceu am redus numărul de texe de la 4 la 3. Fac următoarea precizare, de mulți ani ponderea unei teze este de 25% din media finală a disciplinei corespunzătoare, prin reducerea și vom reduce numărul de note necesare și anul acesta, pentru încheierea mediei la minim două, dacă vom avea două note și a treia notă teză cu 25%, înseamnă că fiecare notă va avea o pondere de 37,5%, adică o pondere mai mare decât teza”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Radio România Actualități