Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Premierul desemnat își depune mandatul

Publicat: marți, 2 Noiembrie 2021 , ora 7.18
Sursa Foto: Radio România Actualități
Sursa Foto: Radio România Actualități

Președintele PNL, Florin Cîțu, împreună cu Nicolae Ciucă, au anunțat că Biroul Executiv al Partidului Național Liberal a decis ca premierul desemnat să-și depună mandatul iar mandatul de negociere pentru formarea unui nou guvern să fie flexibilizat.

„BEx i-a propus domnului Nicolae Ciucă să depună mandatul de premier desemnat. Este o decizie a BEx. A doua decizie este de a propune Biroului Penrmanent Național de a flexibiliza mandatul", a spus Cîțu, la sediul central al PNL.

„Așa cum am afirmat încă de săptămâna trecută am sperat ca prin demersurile pe care le-am întreprins să reușesc să cristalizez o soluție pentru un guvern minoritar, dar cele două partide politice au anunțat că nu vor vota un guvern minoritar iar BEx a decis retragerea mandatului. Am să depun mandatul, nu am să-l retrag. Fac un apel la partide să găsească o formulă de consolidare", a spus Nicolae Ciucă imediat după sedința PNL.

După anunțul liberalilor USR a transmis că reiterează mesajul că „soluția pentru ieșirea cea mai rapidă din actuala criză politică este refacerea coaliției PNL-USR-UDMR". „Biroul Național al USR a luat act de decizia PNL ca prim-ministrul desemnat Nicolae Ciucă să își depună mandatul de formare a unui guvern minoritar fără șanse de a fi votat de Parlamentul României. USR reiterează că soluția pentru ieșirea cea mai rapidă din actuala criză politică este refacerea coaliției PNL-USR-UDMR", se arată în comunicatul USR.

Radio România Brașov FM