Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Testele Covid-19 pentru elevi ar urma să ajungă în școli spre finalul săptămânii, potrivit MinisteruluI Educației

Publicat: marți, 16 Noiembrie 2021 , ora 10.30
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Testele Covid-19 pentru elevi ar urma să ajungă în unitățile de învățământ spre finalul acestei săptămâni, potrivit Ministerului Educației.

Testarea antigen rapidă, din salivă, se va efectua în prima și în a 4-a zi lucrătoare a săptămânii, adică în zilele de luni și joi, la nivelul fiecărei unități de învățământ. Totul se va face în sala de clasă, de către cadrul medical din cadrul unității de învățământ, la începutul orelor de program.

Testarea propriu-zisă este simplă și ușor de executat, fără a necesita cunoștințe medicale de specialitate, precizează Ministerul Sănătății. Personalul unităților de învățământ va fi instruit privind colectarea testelor utilizate, acestea fiind considerate deșeuri medicale cu potențial infecțios. Testele se vor arunca în coșuri de gunoi cu capac, pedală și sac de gunoi, iar acestea vor fi colectate și eliminate pe un circuit separate, conform normelor in vigoare. Procedura de testare a elevilor se va încheia cu dezinfecția corectă a mâinilor.

În cazul elevilor cu test antigen rapid din salivă pozitiv, cadrul medical va anunța imediat părinții. Elevul va fi izolat în cabinetul medical sau în spațiul special desemnat și organizat, unde va fi monitorizat de către un cadru medical. Persoanele responsabile vor solicita Directiei de Sanatate Publica efectuarea testării prin metoda RT-PCR.

De precizat că, în funcție de specificațiile producătorului, pentru un rezultat corect trebuie să nu se consume alimente sau băuturi cu 30 sau chiar 60 de minute înainte de efectuarea testării, ceea ce ar putea însemna că cei mici nu pot mânca acasă în diminețile în care se face testul.

Radio România Brașov FM