Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Avocatul Poporului recomandă ca medicii ATI să fie audiați online dacă există plângeri din partea rudelor pacienților decedați

Publicat: miercuri, 24 Noiembrie 2021 , ora 14.28
Sursa foto: arhivă / Radio România Actualități
Sursa foto: arhivă / Radio România Actualități
În cazul în care se impune audierea medicilor din secțiile ATI, în urma unor reclamații formulate de persoane fizice, care se constituie părți vătămate, în dosare deschise pentru ucidere din culpă, în contextul spitalizării rudelor decedate, Avocatul Poporului recomandă „o conduită mai flexibilă în ceea ce privește procedura de citare în fața organelor de urmărire penală”.


Reprezentanții instituției menționate sugerează posibilitatea audierii cadrelor medicale fie online, dacă infrastructura permite acest lucru, fie în spații special amenajate la locul de muncă al acestora, astfel încât calitatea actului medical să nu aibă de suferit.


Numai în cazuri cu totul excepționale audierea să se realizeze fizic, cu respectarea condițiilor de igienă și distanțare, astfel încât riscul contaminării cadrelor medicale sau de către acestea să fie eliminat, potrivit sursei citate.


Avocatul Poporului a transmis, printr-un comunicat de presă, că a fost sesizat de mai mulți medici din secții ATI că au fost citați telefonic cu obligația de a se prezenta la sediul secțiilor de poliție pentru a da declarații, fiind amenințați că, în situația neprezentării, vor fi citați cu mandate de aducere de acasă sau de la spital.


Recomandarea vine în contextul situației sanitare pandemice de Covid-19, când medicii din secțiile ATI sunt suprasolicitați din cauza numărului mare de persoane infectate cu virusul SARS-CoV2.

Camelia Vlad