Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Vaccinarea anticovid a copiilor între 5 și 11 ani, recomandată de EMA. Vaccinul ar putea fi disponibil la finalul lunii decembrie

Publicat: joi, 25 Noiembrie 2021 , ora 16.52
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Agenția Europeană pentru Medicamente recomandă vaccinarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani cu vaccinul Pfizer.

Potrivit unui comunicat al Comitetului Național de Coordonare a Vaccinării, „măsura vine pe fondul întâlnirii extraordinare din Comitetul pentru Medicamente de Uz Uman (CHMP) al EMA de astăzi, 25 noiembrie, în urma căreia a fost extinsă indicația de administrare a vaccinului Comirnaty la copiii cu vârste între 5 și 11 ani. (…) În urma finalizării evaluării datelor științifice, a fost emisă recomandarea potrivit căreia raportul beneficiu/risc este pozitiv, mai ales la copiii care au comorbidități și care prezintă un risc crescut de a dezvolta forme severe ale infecției cu SARS-CoV-2. Reglementările menționate se bazează pe studiile de siguranță și recomandările care arată că răspunsul imun rămâne maximal pentru beneficiari în cazul administrării vaccinului Pfizer împotriva COVID-19”.


Doza administrată acestei categorii de vârstă va fi mai mică decât cea utilizată la cei peste 12 ani, iar vaccinul ar putea fi disponibil după data de 20 decembrie.


Eficacitatea Comirnaty a fost calculată la aproape 2.000 de copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani, care nu prezentau semne de infecție anterioară. Acești copii au primit fie vaccinul, fie placebo. Din cei 1.305 de copii care au primit vaccin, trei au dezvoltat COVID-19, comparativ cu 16 din cei 663 de copii care au primit placebo. Aceasta înseamnă că, în acest studiu, vaccinul a avut eficiență de 90,7% în prevenirea COVID-19 (…) Opinia publică va fi informată în timp util asupra datei la care acest proces va debuta în România”, se mai arată în comunicat.
Radio România Brașov FM