Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Noua variantă Covid, în atenția OMS. Interesul pentru vaccinare se menține scăzut, în țară

Publicat: vineri, 26 Noiembrie 2021 , ora 10.48
Sursa foto: pixabay.com
Sursa foto: pixabay.com
Organizația Mondială a Sănătății va avea astăzi o reuniune specială pentru a discuta despre răspândirea unei noi variante de COVID-19, originară din Africa de Sud, potrivit RADOR.


Experții de la Geneva vor decide dacă este "o variantă care stârnește îngrijorare".


Marea Britanie a suspendat toate zborurile din Africa de Sud și alte cinci țări din regiune.


Noua variantă a fost identificată oficial acum trei zile. Analiza genetică arată că B.1.1.529 are dublul numărului de mutații pe care îl are Delta, varianta predominantă în toată lumea, informează BBC.


Nu există încă vreo dovadă că această tulpină ar cauza o formă mai severă a bolii sau că scade eficiența vaccinurilor, dar viteza restricțiilor de călătorie arată cât de în serios este luată amenințarea. Va dura de la două până la trei săptămâni înainte ca testele de laborator să arate dacă este un alt moment crucial în pandemie sau o alarmă falsă.


Între timp, interesul pentru vaccinare rămâne la un nivel redus, în țară. Potrivit Radio România Actualități, în jur de 17.000 de persoane au primit ieri prima doză a unui ser anti-covid sau doza unică de la Johnson & Johnson și 25.000 doza a treia.


Aproximativ 7.300.000 de români au schema completă de vaccinare.


Surse: RADOR, BBC, Radio România Actualități

Radio România Brașov FM