Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Sfinxul și Babele rămân deocamdată pe tărâm dâmbovițean

Publicat: luni, 29 Noiembrie 2021 , ora 9.54
Sursa foto: Salvamont Salvaspeo Dâmbovița
Sursa foto: Salvamont Salvaspeo Dâmbovița
Sfinxul și Babele, cele două monumente ale naturii din Masivul Bucegi, rămân deocamdată pe tărâm dâmbovițean, în urma unei decizii judecătorești.


Renumitele formațiuni stâncoase sunt amplasate la granița dintre Prahova și Dâmbovița, iar cele două județe își dispută de mai bine de 2 decenii proprietatea asupra terenului pe care sunt așezate.

Tribunalul Vâlcea, pe rolul căreia s-a judecat cauza în ultimii 6 ani, s-a pronunțat joi (25 noiembrie) în favoarea administrației județene din Dâmbovița.


Dâmbovițenii au aflat vestea ieri, de Ziua Sfinxului, de la președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, care a scris pe faceebook că „deși sentința de joi nu este definitivă, toate instanțele, altele decât cele din Prahova, au spus că cele două monumente sunt ale județului”.


Mai mult, șeful administrației județene a sărbătorit momentul ajutat de salvamontiști. Au întins drapelul României și un banner al administrației județene, în prezența a sute de oameni care au urcat ieri la cota 2200 pentru a sărbători muntele de ziua lui, dar și pentru a fi martori la piramida energetică, un fenomen rar care se formează în fiecare an, în aceeași zi și la aceeași oră.

Camelia Vlad