Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Creștinii îl sărbătoresc pe Sfântul Apostol Andrei, ocrotitorul spiritual al României

Publicat: marți, 30 Noiembrie 2021 , ora 11.06
Sursa foto: RADOR
Sursa foto: RADOR

Creștinii îl sărbătoresc astăzi pe Sfântul Apostol Andrei, ocrotitorul spiritual al României.

Conform tradiției, Sfântul Andrei este apostolul care a ajuns pe teritoriul țării noastre, în Dobrogea, unde a întemeiat primele comunități creștine.


Andrei era pescar, frate cu Petru și ucenic al Sfântului Ioan Botezătorul. Conform Evangheliei, atunci când l-a întâlnit pe Mesia, a răspuns fără șovăire chemării de a fi propovăduitor al mesajului creștin. După Înălțarea lui Iisus la cer și pogorârea Duhului Sfânt, apostolii au tras la sorți teritoriile pentru misiune. Sfântului Andrei i-a căzut Pontul, adică teritoriile din jurul Mării Negre.

Există mărturii istorice că el a răspândit creștinismul la sciți, o populație din nordul și vestul Mării Negre. De aici se trage concluzia că Sfântul Andrei a ajuns și pe teritoriul Dobrogei de astăzi, unde a hirotonit preoți și episcopi. Aceștia au dus mesajul creștin și populației dacice dintre Dunăre și Carpați. De aceea, Sfântul Andrei este considerat apostolul străromânilor și ocrotitorul spiritual al României.

Sfântul Andrei a murit ca martir în orașul Patras, din Grecia, răstignit pe o cruce în formă de x.


Sursa: Radio România Actualități

Radio România Actualități