Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

CNSU va decide ce măsuri sanitare se vor aplica de sărbători

Publicat: luni, 6 Decembrie 2021 , ora 9.50
Sursa foto: arhivă / pixabay.com / tumisu
Sursa foto: arhivă / pixabay.com / tumisu

Comitetul Național pentru Situații de Urgență se reunește astăzi pentru a decide măsurile sanitare care se vor aplica în perioada sărbătorilor.


Ieri s-au adoptat reguli mai stricte pentru cei care intră în țară, ca primă măsură de prevenire a răspândirii noii variante Omicron a coronavirusului.


E vorba de o perioadă limitată de câteva săptămâni în care persoanele care vin din afara UE, din afara spațiului european, vor trebui să aibă un test PCR din ultimele 48 de ore, indiferent de statusul lor, chiar dacă sunt vaccinați, iar persoanele nevaccinate urmează să fie carantinate 10 zile. Pentru persoanele care vin din interiorul spațiului european se continuă aplicarea certificatului verde, pentru cei care intră în țară din zonele roșii urmează să fie carantinați 10 zile, fără să trebuiască să mai facă test, dar cei care vin la graniță fără test, cetățenii români fiind obligatoriu să intre în țară, urmează să fie carantinați 14 zile, fără posibilitatea de a face test în a 8-a zi. Așa că sfatul nostru către toți care nu sunt vaccinați și vin din spațiul european este să aibă testul, care nu sunt vaccinați sau trecuți prin boală să aibă testul, iar din afara spațiului european toată lumea să vină cu testul făcut în ultimele 48 de ore”, a spus Raed Arafat, coordonatorul Departamentului pentru Situații de Urgență, luni dimineața la Radio România Actualități.


Numărul infectărilor în 24 de ore a coborât la raportarea de duminică sub 1.000, pentru prima dată de la sfârșitul verii.

Radio România Actualități