Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Testarea elevilor s-ar putea opri deoarece nu există suficiente teste

Publicat: joi, 9 Decembrie 2021 , ora 14.23
Sursa foto: arhivă / pixabay.com
Sursa foto: arhivă / pixabay.com

Testarea elevilor s-ar putea opri de săptămâna viitoare, deoarece nu există suficiente teste.

Ministerul Educației a notificat Ministerul Sănătății despre această situație și a solicitat să i se transmită urgent graficul de aprovizionare.

Pe de altă parte, Consiliul Național al Elevilor consideră procedura de testare trebuie actualizată și clarificată, astfel încât să cuprindă modul de raportare a rezultatului, precum și responsabilitatea cu privire la asamblarea kiturilor.

Potrivit Radio România Actualități, președintele Federației Naționale a Părinților București-Ilfov, Eugen Ilea, este de părere că procedura de testare a elevilor a fost, de la început, greșită.

Așteptăm să vedem dacă se vor mai face achiziții și vor mai fi distribuite către copii și în următoarea săptămână testele respective. De la început s-a pornit greșit în aplicarea acestor teste. Noi ținem legătura cu diverse alte entități ale părinților, din diverse state europene. Acolo, indiferent că aceste teste vin în cutii de 25, 50 sau 100 de bucăți, cutia întreagă ajunge la familie, astfel încât să nu putem vorbi de compromiterea testelor, așa cum s-a procedat în România. Acestea au fost desigilate și preambalate în unitățile școlare, trecând prin mai multe mâini”, a spus Eugen Ilea.

Radio România Actualități