Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Informare de ploi, ninsori și viscol, până luni dimineața, în întreaga țară

Publicat: vineri, 10 Decembrie 2021 , ora 12.18
Sursa foto: pixabay.com
Sursa foto: pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie a emis, vineri, o informare de ploi și ninsori moderate cantitativ, strat de zăpadă și viscol, valabilă, treptat, la nivelul întregii țări, până luni dimineața, informează Radio România Actualități.


Conform meteorologilor, în intervalul 11 decembrie, ora 14:00 - 13 decembrie, ora 8:00, temporar vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării.

În cursul după-amiezii de sâmbătă va ploua mai ales în regiunile sudice, iar în noaptea de sâmbătă spre duminică și în restul teritoriului. La munte vor fi precipitații mixte, dar treptat în cursul nopții la altitudini de peste 1.500 de metri vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă.

Începând de duminică, în regiunile vestice și sud-vestice treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, iar la munte local va ninge abundent.

De asemenea, precipitațiile vor fi moderate cantitativ, iar pe tot parcursul intervalului se vor acumula în general 15 - 25 l/mp și, în special în zonele deluroase și montane, peste 40 - 50 l/mp.

Temporar, în regiunile vestice, sudice și la munte, vântul va avea intensificări cu viteze de 45 - 55 km/h, în timp ce pe creste rafalele vor depăși 80 - 90 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

Radio România Actualități