Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Cum se completează formularul digital de localizare a pasagerilor. Documentul devine obligatoriu la intrarea în țară, de luni (VIDEO)

Publicat: miercuri, 15 Decembrie 2021 , ora 18.36
Sursa foto: pixabay.com
Sursa foto: pixabay.com

Toți cei care vin în România vor fi obligați de luni, 20 decembrie, să completeze un formular digital de localizare a pasagerilor, informează Radio România Actualități.

Potrivit unei ordonanțe de urgență care a fost adoptată miercuri, de guvern, orice persoană care intră în România - cetățean român sau străin - trebuie să completeze acest formular cu 24 de ore înainte și să îl prezinte poliției de frontieră împreună cu documentele de călătorie.

Formularul va putea fi completat accesând site-ul plf.gov.ro, începând cu data de 20 decembrie.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a precizat că formularul va fi folosit pentru a ușura eventualele anchete epidemiologice.

Nu este un document care împiedică în vreun fel circulația, dimpotrivă, este un document care ne ajută să putem să localizăm rapid contacții unei persoane infectate și direcțiile de sănătate publică să poată să facă rapid anchetele epidemiologice și să ia măsurile care se impun de testare sau de izolare, după caz, a persoanelor infectate. Nu este altceva decât o procedură de identificare rapidă a contacților persoanelor infectate”, a explicat Alexandru Rafila.

Persoanele care nu vor avea acest formular la intrarea în România vor fi obligate ca în maximum 24 de ore să-l completeze, iar dacă nu fac acest lucru riscă amenzi cuprinse între 2.000 și 3.000 de lei.


Pașii necesari pentru completarea formularului pot fi vizualizați în clipul atașat.



Browserul Dvs. nu poate reda acest clip.

Radio România Brașov FM