Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Pensionarii vor primi bani mai mulți din ianuarie

Publicat: luni, 27 Decembrie 2021 , ora 10.45
Sursa foto: arhivă / romaniaregional.ro
Sursa foto: arhivă / romaniaregional.ro
Pensionarii vor primi bani mai mulți din ianuarie, când se aplică majorarea pensiei minime și a punctului de pensie.


Potrivit Radio România Actualități, valoarea punctului de pensie crește de la 1.442 de lei, cât este în prezent, la 1.586 de lei, iar pensia minimă se majorează cu 25%.


Totodată, de la 1 ianuarie cresc și alocațiile: 600 de lei pentru copiii cu vârstă până la doi ani sau trei ani, în cazul copilului cu handicap.

243 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani. De asemenea, sunt prevăzute și sumele necesare pentru indemnizațiile persoanelor cu dizabilități, dar și a 13-a indemnizație prevăzută în pachetul social. Avem o majorare a pensiilor mici, acea indemnizație socială, cu 25%, de la suma de 800 de lei la suma de 1.000 de lei”, a explicat Marius Budăi, ministrul muncii și solidarității sociale.


Pensionarii care au venituri mai mici sau egale cu 1.600 de lei vor primi un ajutor social, astfel încât să aibă un venit de 2.200 de lei în luna ianuarie.


O altă măsură se referă la acordarea unei indemnizații suplimentare, cea de-a 13-a, pentru persoanele cu dizabilități, indiferent de venituri.

Radio România Actualități