Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Ajutor pentru pensionarii cu venituri mici și obligații noi pentru magazinele online. Două ordonanțe de urgență, pe cale să fie adoptate

Publicat: marți, 28 Decembrie 2021 , ora 11.07
Sursa foto: arhivă / Radio România Actualități
Sursa foto: arhivă / Radio România Actualități

Este ședință de Guvern astăzi, programată la prânz pentru adoptarea a două ordonanțe de urgență.


Una dintre ele va introduce noi obligații pentru magazinele online legate de garanția produselor și este necesară rapid pentru evitarea sancțiunilor europene. Executivul intenționează să acorde și un nou ajutor pentru pensionarii cu venituri mici care au nevoie de medicamente.


Potrivit Radio România Actualități, Guvernul trebuie ca până pe 30 decembrie anul acesta să introducă în legislația românească o serie de directive europene care fac din comerțul online, o activitate mai sigură atât pentru vânzători, cât și pentru cumpărători. Actul normativ nu se aplică contractelor privind furnizarea de conținut digital sau de servicii digitale.


Pe ordinea de zi se mai află o hotărâre care stabilește ca pensionarii cu venituri din pensii și indemnizație socială de până la 1429 de lei pe lună inclusiv, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri, să beneficieze de o compensare cu 90% a prețului de referință al medicamentelor.







Radio România Actualități