Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Șomaj tehnic și purtarea măștilor FFP2, printre măsurile analizate la Guvern pentru combaterea efectelor Covid-19 în valul 5

Publicat: luni, 3 Ianuarie 2022 , ora 21.12
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Purtarea corectă a măștii cu factor ridicat de protecție, creșterea capacității de testare în școli și, nu în ultimul rând, vaccinarea, ar fi cele mai eficiente măsuri de prevenire și combatere a efectelor îmbolnăvirii generate de virusul SARS-CoV2.

Toate acestea au fost evidențiate astăzi, în timpul ședinței care a avut loc la nivel guvernamental, când a fost analizată evoluția pandemiei de Covid-19 în țară și la nivelul Uniunii Europene.

Prim ministrul Nicolae Ciucă, șeful Departamentului pentru situații de urgență Raed Arafat și o parte dintre miniștrii Guvernului – de la Sănătate, Finanțe, Justiție, Educație, Muncă și Solidaritate Socială - au discutat despre pregătirea valului 5 de Covid-19. Aceștia consideră că purtarea măștii chirurgicale sau cu standard de protecție ridicat de tipul FFP2 este una dintre cele mai eficiente măsuri de prevenție, care ar putea fi generalizată la nivelul întregii țări.

Pentru protejarea sănătății copiilor și a personalului didactic, s-a analizat eficiența programelor de testare a elevilor și posibilitatea ca în pachetul de măsuri să fie inclusă și oferirea de măști gratuite elevilor care au nevoie, alături de capacitatea de a se administra testele în școală.

Pentru continuarea în bune condiții atât a funcționării serviciilor publice, cât și a activităților economice care să mențină locurile de muncă, au fost prezentate ca soluții alternanța program de lucru, respectiv șomaj tehnic. În acest sens, Ministerul Muncii și Ministerul Finanțelor se vor asigura că sunt pregătite resursele financiare necesare.

Camelia Vlad