Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Salvamontiștii îi avertizează pe turiști să nu urce pe traseele închise din munții Făgăraș

Publicat: marți, 4 Ianuarie 2022 , ora 16.17
Sursa foto: Facebook / Salvamont România
Sursa foto: Facebook / Salvamont România

Salvamontiștii îi avertizează pe turiști să nu urce pe traseele închise din munții Făgăraș, aflate la mare altitudine, pe versantul nordic, în județul Sibiu.

Potrivit Radio România Actualități, stratul de gheață este prezent pe toată zona nordică a munților Făgăraș, începând de la 1.200 de metri. La Bâlea Lac se înregistrează cel mai mare strat de zăpadă din județul Sibiu, de peste un metru și jumătate.

În aceste condiții, salvamontiștii le recomandă turiștilor care se deplasează în zona montană să fie echipați corespunzător, adică încălțăminte adecvată, haine care să le asigure un confort termic optim, mănuși, ochelari de zăpadă, colțari, piolet, bețe de schi, dar și cu echipamentul individual de salvare din avalanșă, respectiv: sondă de avalanșă, lopată de zăpadă, dispozitiv electronic de căutare.

Radio România Actualități