Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Pensiile vor fi plătite la timp luna aceasta, potrivit ministrului Muncii

Publicat: marți, 4 Ianuarie 2022 , ora 16.24
Sursa foto: arhivă / romaniaregional.ro
Sursa foto: arhivă / romaniaregional.ro

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a dat din nou asigurări că pensiile vor fi plătite la timp, iar întreaga procedură se va încheia până pe 15 ianuarie.

Invitat la "Apelul matinal" de la Radio România Actualități, ministrul a precizat că majoritatea caselor de pensii din țară au virat banii către compania Poșta Română.

“Deja ieri am verificat toate transferurile făcute de la Casa Națională către Casa Județeană, majoritatea caselor județene teritoriale din țară au virat banii către Compania Națională Poșta Română, direcțiile teritoriale regionale; deja încep să se plătească pensiile; facem toate eforturile să ne încadrăm până în 15 ianuarie, cu precizarea că pensionarii care încasează banii prin cont bancar vor avea aceeași dată calendaristică ca în fiecare lună - între 10 și 12 ianuarie se fac alimentările, după care între 12 și 14 ajung banii efectiv pe carduri. Alocațiile, spre deosebire de pensii, nu se plătesc lună de lună, se plătesc luna în curs pentru luna trecută, și aici nu avem niciun fel de decalaj”, a explicat Marius Budăi.

În privința contribuțiilor la asigurările de sănătate pentru pensiile de peste 4.000 de lei, ministrul muncii a menționat că este taxată doar suma care depășește acest nivel. El a dat exemplul unei pensii de 4.500 de lei, la care doar cei 500 de lei vor fi taxați pentru sănătate.

Amintim că de la 1 ianuarie salariul minim a crescut la 2.550 de lei brut, punctul de pensie la 1.586 de lei, iar indemnizația socială minimă la 1.000 de lei. Au crescut și alocațiile pentru copii la 243 de lei pentru cei între 2 și 18 ani, și la 600 de lei pentru cei mai mici de 2 ani ori până la 3 ani, în cazul celor cu dizabilități.

Radio România Actualități