Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Fără carnaval la Rio

Publicat: miercuri, 5 Ianuarie 2022 , ora 6.42
Sursa Foto: romania-actualitati.ro
Sursa Foto: romania-actualitati.ro

Autoritățile din Rio de Janeiro au decis să suspende uriașele defilări stradale ale următorului carnaval din cauza răspândirii variantei Omicron după sărbătorile de sfârșit de an.

„Carnavalul de stradă, așa cum s-a desfășurat până în 2020, nu va avea loc în 2022", a declarat primarul orașului Rio de Janeiro, Eduardo Paes. Edilul a subliniat dificultățile de a controla aceste festivități într-o perioadă de creștere accentuată a numărului de contaminări cu COVID-19.

Eduardo Paes a avut o întâlnire cu reprezentanții grupurilor muzicale din cartier, "blocos", care animează de obicei acest carnaval popular și le-a propus acestora organizarea de evenimente în trei locații diferite ale orașului. Edilul s-a lovit de refuzul "blocos" și așteaptă acum o propunere din partea acestora.

Defilarea școlilor de samba în Sambodrom este pentru moment menținută, pentru sfârșitul lunii februarie.

Șapte milioane de persoane au participat la Carnavalul de la Rio în 2020.

Sursa Foto: romania-actualitati.ro

Radio România Brașov FM