Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Peste 1.200 de pacienți cu Covid-19, tratați în secția modulară a Spitalului Județean Brașov

Publicat: miercuri, 5 Ianuarie 2022 , ora 13.01
Sursa foto: arhivă / Radio România Brașov FM
Sursa foto: arhivă / Radio România Brașov FM

Peste 1.200 de pacienți cu Covid-19 au fost tratați până în prezent în Secția modulară cu 28 de paturi, construită în vara anului 2020 în curtea Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov, potrivit bilanțului comunicat de conducerea unității medicale. Cei mai mulți au fost brașoveni, alte circa 300 de persoane fiind aduse la Brașov din alte zone ale țării, inclusiv din Capitală.

Spitalul Clinic de Urgență Brașov a dus greul tratării cazurilor dificile la nivelul județului nostru, mai ales în valul 4 al pandemiei, este concluzia managerului spitalului, dr. Călin Cobelschi, transmisă printr-un comunicat de presă. Afirmația medicului se bazează și pe faptul că mai bine de jumătate dintre cazurile grave tratate în modularul Covid au provenit de la celelalte unități spitalicești brașovene.

Unitatea modulară din curtea Spitalului Județean Brașov a fost realizată după un proiect donat administrației publice județene de Fundația Hera și Asociația Dăruiește Viață. Finanțarea de aproape 12 milioane de lei pentru construcție a fost asigurată de Consiliul Județean Brașov, care a alocat bani și pentru dotarea secției cu aparatură medicală specifică.

Camelia Vlad