Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Aproximativ 730.000 de elevi nu vor mai primi bursă de merit după ce Ministerul Educației a modificat media minimă de acordare a acestora

Publicat: miercuri, 5 Ianuarie 2022 , ora 13.39
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Aproximativ 730.000 de elevi nu vor mai primi bursă de merit, după ce Ministerul Educației a modificat media minimă pentru care se vor mai acorda acestea.

Potrivit Radio România Actualități, Consiliul Național al Elevilor condamnă măsura și spune că ministerul a decis să priveze zeci de mii de copii de dreptul la educație.

“Se revine asupra mediei pentru bursa de merit și de la 8,50 acum devine 9,50 noul prag de acordare. Un criteriu total inechitabil și ineficient, din punctul nostru de vedere, și, tocmai de aceea, solicităm Ministerului Educației în primul rând să revină asupra deciziei. Vorbim despre sute de mii de elevi care nu vor mai beneficia de aceste burse din cauza unei economii făcute pe spatele nostru, al elevilor, și dacă nu se va găsi niciun fel de înțelegere din partea ministerului, anunțăm chiar și greve generale și proteste în toată țara, începând cu semestrul al doilea”, a spus Silviu Morcan, președintele Consiliului Național al Elevilor.

Reprezentanții elevilor solicită ca noile criterii de acordare a burselor să poată fi aplicate din viitorul an școlar.

Pe de altă parte, mai multe asociații ale elevilor au anunțat că mâine vor protesta în fața Ministerului Educației și că vor ataca în instanță ordinul în cauză. Ministrul de resort, Sorin Cîmpeanu, a declarat recent că, în perioada școlii online, notele au fost foarte mult distorsionate, astfel că 50% din elevii României s-ar fi încadrat la burse de merit.

Radio România Actualități