Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Medicamente noi pentru tratarea pacienților cu afecțiuni grave, pe lista de compensate și gratuite

Publicat: vineri, 7 Ianuarie 2022 , ora 10.10
Sursa foto: arhivă / romania-actualitati.ro
Sursa foto: arhivă / romania-actualitati.ro

Ministerul Sănătății introduce medicamente noi pe lista celor compensate și gratuite, pentru tratarea pacienților cu afecțiuni grave.

Guvernul a aprobat, la solicitarea Ministerului Sănătății, proiectul de Hotărâre pentru aprobarea listei corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asigurații, cu sau fără contribuție personală, pe bază de prescripție medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum și denumirile comune internaționale corespunzătoare medicamentelor care se acordă în cadrul programelor naționale de sănătate.

Ce înseamnă acest lucru? Înseamnă că în sfârșit pacientul român are acces la terapii noi, inovative, terapii de care pacientul din alte țări europene beneficiază de foarte mult timp. Vorbim aici de pacienții cu afecțiuni cronice, afecțiuni oncologice, afecțiuni pulmonare, hemofilie și talasemie, pacienții cu boli rare”, a explicat președintele Colegiului Farmaciștilor Brașov, Mirela Zamfirescu.

Actualizarea listei de medicamente compensate și gratuite intră în vigoare de la 1 februarie 2022 și 1 martie 2022, după caz.

Radio România Brașov FM