Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

De mâine redevine obligatorie purtarea măștii de protecție în toate spațiile închise și deschise

Publicat: vineri, 7 Ianuarie 2022 , ora 10.26
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

De mâine, purtarea măștii de protecție redevine obligatorie în toate spațiile închise și deschise, odată cu prelungirea stării de alertă (vezi aici).

În plus, nu mai este permisă folosirea măștilor textile sau a celor din material plastic din cauza eficienței foarte scăzute, informează Radio România Actualități.

Alături de purtarea corectă a măștilor medicale sau a celor cu grad mai ridicat de protecție, de tip FFP2, specialiștii recomandă insistent și vaccinarea. Chiar dacă pot fi mai puțin eficiente în a bloca infectarea, vaccinurile reduc semnificativ riscul de a dezvolta o formă severă de COVID sau de deces. Potrivit medicilor, persoanele vaccinate care au făcut și doza booster sau care au trecut și prin boală sunt categoriile cele mai protejate în perspectiva noului val al pandemiei.

Radio România Actualități